Pahoittelen taas pitkäksi venähtänyttä päivitysväliä. Keititöremontti on sujuvasti pitänyt poissa kirjoituspöydän äärestä, mutta toisaalta eipä niitä kokouksiakaan ole ollut.

10.5. pidetty kokous meni odotusten mukaisesti ja asioista päätettiin kunnanhallituksen ehdotusten mukaisesti. Ainoat todelliset keskustelut käytiin Euran kunnan talouden vakauttamisohjelmasta. Sekin tosin hyväksyttiin alustavasti ehdotuksen mukaisesti, mutta valtuutetut ilmaisivat kuitenkin tahtonsa valtuutettu Henellin (Kesk.) julkituomalla ponnella. Ponsi sisälsi valtuuston tahdon käsitellä vakauttamisohjelman jokaisen kohdan erikseen ennen toimeenpanoa, koska osa toimenpiteistä oli vielä suunnitelmatasolla ja osan suunnitelma ja selvitykset vielä kesken. En minä ainakaan halua päättää valmiiksi asiaa, jonka suunnitelmat esitellään valtuustolle vasta kesäkuun kokouksessa.

Mitä olivat merkittävimmät ehdotetut säästötoimet, kuntalaisen silmissä? No, omasta mielestäni koululaisten tuntikehyksen pienentäminen ja vesimaksun korottaminen 33c/m3 1.7.2010 alkaen. Vesimaksun korotuksesta kohdistuu 0,14c/m3 puhtaaseen veteen ja 0,19c/m3 jäteveteen.

Säästötoimet ovat aina ikäviä, ei pääse mihinkään. Mutta helpoimmalla kunta olisi päässyt, jos säästöohjelmassa olisi nostettu esiin Euran uimahallin laajentamisen peruminen, jolla olisi yksinään säästetty 3 miljoonaa €, niin olisi saatu pidettyä koululaisten tuntikehys vähän isompana. Kyllä se peruskorjaus olisi aivan riittävä tällaisina aikoina.

Kesäkuussa palataan, viimeistään.