Nyt pääsi kyllä pahasti venähtämään tämä päivitysväli... Mutta minkäs teet, kun tekemistä piisaa niin työ- kuin kotielämässäkin.

Aloitetaan tuosta aluetoimikunnan kokouksesta. Mitään ei varsinaisesti päätetty, lähinnä puhuttiin käytännön asioista, mutta hiukan ideoitakin esitettiin. Eihän kokouksessa mitään ehdotusta lukkoon lyöty, kunhan pyöriteltiin ajatuksia yhdessä, niin on sitten ensi kerralla pohjustukset hoidettu. Seuraavan kerran kokoonnutaan näissä merkeissä touko/kesäkuun vaihteessa.

Euran, Köyliön ja Säkylän kunnanvaltuustot kokoontuivat mennä viikolla yhteiseen kuntaliitosseminaariin, jossa käytiin läpi ohjausryhmän loppuyhteenveto ja kuntalaisten palautteita aiheesta. Ohjausryhmä sai kritiikkiä useista kohdista, mutta myös kehujakin. Eniten keskustelua herätti tulevan kunnan nimi ja mahdollinen kaupunkistatuksen hakeminen, osa valtuutetuista kyseli myös kuntaliitosten konkreettisten hyötyjen perään. Koska kyseessä oli nimenomaan seminaari, ei siellä tehty päätöksiä. Vaikka eräs kunnanjohtaja yriottikin päätöksentekoa saada ujutettua vaivihkaa mukaan...

Sinänsä seminaari oli onnistunut, että selkeämpi kuva kuntaliitoksesta ja sen perusteista tuli. Valtuutetut kyselivät ahkerasti itseään askarruttavista aiheista, toiset puolestaan toivat julki omia mielipiteitään puoleen sun toiseen.

Selväksi tuli kuntaliitoksen suhteen pari ohjausryhmän esityksestä poikkeavaakin seikkaa:

1. Kuntaliitoksen jälkeen tulee perustetuksi alkuperäisen kuntaliitosopimuksen mukaisesti Euran KUNTA, ei kaupunki, kuten ohjausryhmä esittää.

2. Ohjausryhmä esittää nimeksi Euraa, mutta kuntaliitossopimuksen mukaan uuden kunnan nimen päättää kaudeksi 2011-2012 valittu valtuusto.

 

Siinäpä kaikki tältä erää, koitan jatkossa olla taas ahkerampi.