Tänään tuli uutta ideaa, jolla kuntalaisten turvallisuutta voitaisiin kehittää. Ainakin Paneliassa.

Kevyen liikenteen väylää tulisi jatkaa ainakin kahdessa paikassa. Nykyisellään se loppuu Loukomäentien paikkeilla "pohjois-Paneliassa" ja Tarkinkujan paikkeilla "itä-Paneliassa". Loukomäentien päästä pitäisi jatkaa ainakin Hiukon vanhalle sahalle asti ja Tarkinkujan päästä Karrantien päähän asti. Näillä paikkeilla asuvat lapset joutuvat nykyisellään pyöräilemään/kävelemään autotiellä koulumatkansa, mikäli vanhemmat eivät itse autoile lastensa koulumatkoja. Jokiahteentiellä vaarana on varsinkin rekkaliikenne (Vientikivi, Jaakko-Tuote) ja Paneliantie/Hiirijärventie on mutkainen, mäkinen ja paikoitellen tien reunan kasvustokin rajoittaa autoilijoiden näkyvyyttä.

Euran ja Eurakosken suunnalta en osaa vielä sanoa, millaiset koulumatkojen reitit ovat, mutta uskoisin sielläkin parannettavaa olevan. Uuden yhteisen kuntamme tulisikin kartoittaa lasten koulumatkojen parantamiskohteet mahdollisimman pian, jotta kaikilla lapsilla olisi mahdollisuus kulkea kouluun turvallisesti. Varsinkin nyt asia on ajankohtainen, kun pienempiä kouluyksiköitä on lopetettu. Useiden lasten koulumatka on pidentynyt, mutta ei kuitenkaan niin paljoa, että he olisivat oikeutettuja kunnan tarjoamaan koulukyytiin. Näin on ainakin Hiukon koulun läheisyydessä ja Karrankulmalla asuvilla lapsilla.

Myös paikallisista liikuntapaikoista oli tänään puhetta. Panelian urheilukentän hoito on ollut jo pitkään retuperällä, eikä siellä ole juuri kilpailu-/harrastustoimintaa ollut. Keskellä olevassa pallokentässäkään ei kehumista ole. Pallokenttä tulisikin kunnostaa ja kentän reunalle rakentaa kunnollinen pukuhuone, jotta Euran vireä jalkapallotoiminta saisi jalansijan myös uudessa osassa uutta kuntaa. Näin saataisiin tarjottua jalkapallosta innostuneille panelialaisille nuorille mahdollisuus päästä harrastamaan lajia kotikulmillaan ja myös euralaisille vaihtoehtoinen harjoittelupaikka.