Juuri pääsin kotiin valtuuston kokouksesta. Tässäpä katsausta:

 

Asemakaavamuutoksia käsiteltiin. Filppulan, Kirkonkylänmäen ja Sorkkistentien-Pysäkintien muutokset hyväksyttiin valtuustossa esityksen mukaisina, ilman soraääniä.

Vuoden 2009 talousarvion sisäisten erien täydennyksetkin menivät ilman huomautettavaa. Täydennyksethän olivat vain aikaisemman version korjaamista. Myös talouskatsaus pidettiin ja nyt näkyi jo valoa tunnelin päässä, eli talousarvion näkymät eivät enää oleyhtä synkkiä kuin ennen, vaan alijäämä tältä vuodelta jäänee vajaan miljoonan pienemmäksi kuin alunperin odotettu.

Yhdistymisavustusten käytöstä tähän mennessä sovitut menot hyväksyttiin, samoin konserniohje.

Olin odottanut, että kokouksen "muut asiat" kohdassa olisi tullut esille Kiukaisten alueen vesijohtoverkon vuodot, jotka aiheuttavat kunnalle vuosittain useiden tuhansien eurojen ylimääräiset kulut. Mutta ei, ei sitä otettukaan esille. Pitäisikö silti asialle tehdä jotain...

Varsinaisen virallisen kokouksen jälkeen oli vielä ylimääräinen valtuuston "iltakoulu." Iltakoulussa käsiteltiin tulevaan kuntaliitokseen liittyviä asioita. Keskustelua heräsi oikeastaan vasta, kun käsiteltiin tulevan kunnan nimeä ja sen kunta/kaupunkistatusta. Vaikka siellä pari nimeltämainitsematonta henkilöä yrittikin nyhtää valtuustolta tukea kaupungistumiselle (Voidakseen seuraavassa kokouksessa Säkylän ja Köyliön kanssa kertoa Euran valtuuston tukevan kaupunkia?), niin valtuusto oli melko yksimielisesti alkuperäisen sopimuksen mukaan menemistä. Eli perustetaan Uusi Euran kunta, jonka mahdollisesta kaupungiksi muuttamisesta päättää kaudeksi 2011-2012 valittava uusi valtuusto, joka luultavasti kokoontuu jo marraskuussa 2010 päättämään asiasta.

Tässä tältä erää, ensi kuussa viimeistään palataan politiikan ihmeelliseen maailmaan, jos aluetoimikunnan kokousta ei tässä kuussa ehditä pitää.

Ja Paneliassa on sitten lauantaina 16.5. paperinkeräys, jonka järjestävät Panelian Toive ja Peli-Weljet, joten nyt kaikki paperi sitten sopivasti esille! Ja samaisena lauantaina alkaa metsäkauriin pukkien kevätmetsästys, joten missähän se lauantaiaamu mahtaakaan mennä...