No niin, kuvaukset ohi, yksi ihan inhimillinenkin kuva onnistui.

Samassa yhteydessä puhuttiin vaaliteemoista ja kunnan asioiden parantamisesta. Seuraavista sovittiin:

1. Neuvoa-antavaa kansanäänestystä pitäisi käyttää kuntalaisille erityisen merkittävistä asioista.
(Näin vältettäisiin toivottavasti samanlainen "salahanke"-olo, joka tuli kuntaliitoksen olemattoman etukäteistiedotuksen jälkeen... Kuntalaisen on tärkeä saada tietää, että päättäjät ovat kiinnostuneita hänen mileipiteistään ja että jokaisella on oikeus saada kertoa mielipiteensä.)

2. Sivukirjastot säilytettävä ja muutoinkin lähipalvelut on turvattava kuntauudistusten toteutuessa. (Jokaisella ihmisellä on oikeus saada yhteiskunnan palveluja kohtuullisen etäisyyden päästä. Tämä on tärkeä asia maaseudun autioitumisen ehkäisemiseksi.)

3. Sosiaali- ja terveyspalvelujen saantia on parannettava. Yhtenä esimerkkinä oli tämän hetkinen ambulanssien vähyys kunnan alueella. Tällä hetkellä Eurassa on vain yksi ambulanssi, eikä tätä pystytä edes nykyisellä (työnsä erinomaisesti hoitavalla) ensivasteella paikkaamaan.
(Kaikkien turvallisuus ja sairaanhoito on turvattava, vaikka asuisi missä kunnan kauimmaisessa kolkassa tahansa. Ei ole kenenkään etu, että ihmisten turvallisuus on säästökohteena. Tähän asiaan on uuden kunnan panostettava.)

4. Nuorille saatava tilat mm. musiikkiharrastukselle. Nykyisellään ei Euran alueella ole tiloja esim. nuorison musiikkiharrastukselle.
(Nuorisolle on tarjottava tiloja harrastuksille, jotta saadaan kaikille mielekästä tekemistä. Jos harrastusmahdollisuuksia ei omalla kunnalla ole tarjota, on niitä joko pakko etsiä kunnan ulkopuolelta tai lopettaa harrastus kokonaan.)

5. Jätevesiliittymien rakentaminen haja-asutusalueelle. Vaadittiin maalaisjärjen käyttöä ja liittymisen mahdollistamista tuloista ja sosiaalisesta asemasta riippumatta.
(Onko järkeä vaatia pienessä mökissä kaukana ei-missään asuvan vanhuksen rakentamaan imeytyskenttä jätevesikaivon ympärille, kustannusten ylittäessä moninkertaisesti koko asunnon hinnan? Kuten sanottu, maalaisjärkeä on syytä käyttää.)

6. Lisäksi todettiin nykyisten palokuntien olevan turvallisuuden takeena. Tuleva kunta on niin laaja alueeltaan, että nykyiset yksiköt tulee säilyttää, jotta taataan ihmisille mahdollisimman nopea avunsaanti hätätilanteessa.
(Nykyiset palokunnat ovat jo useasti osoittaneet toimintavalmiutensa ja kykynsä tehdä tarvittaessa yhteistyötä, hyvällä menestyksellä. Palokuntien lakkauttaminen ei palvele kenenkään etuja, vain numerot menobudjetissa saattavat kaunistua. Mutta onko ihmisten turvallisuus oikea paikka tinkiä? Ei ole.)

Kerrottiin myös vaalikahvitusten aikataulu:
11.10. klo 10-12 S-Market Eura
18.10. klo 10-12 Lammela Panelia
24.10. klo 15-18 K-Supermarket Eura
25.10. klo 10-12 Viso Eura

Ei muuta kuin kahville ja puhumaan asioista!