Ja kuten aiemminkin sanoin, taas sataset paukkuu!

Ja sitten oikein asiaan. Luin tuon Sydän-Satakunnan sivuilta mielipidekirjoituksen, jossa eräs kiukaislainen murehti kuntaliitosten mukana tulevia muutoksia kiukaislaisten terveydenhuoltopalveluihin. On tosiaankin todennäköistä, että ilta- ja viikonloppupäivystys siirtyy Harjavallasta Euraan. Samoin on mahdollista, että viikonloppupäivystystä tullaan vuoden 2010 jälkeen pitämään vuoroviikonlopuin Euran ja Säkylän terveyskeskuksissa.

Meillä Vasemmistoliiton ehdokkailla oli jo tuossa viime kuun puolella puhetta juuri tästä aiheesta ja tarkoituksenamme on pitää lähipalvelut lähellä kuntalaisia. Iltapäivystyksen siirtyminen Harjavallasta Euraan ei keskimäärin muuta mitään ja nykyiset terveyskeskukset sekä Eurakoskella että Paneliassa tulevat jatkamaan kuten ennenkin. Toisille tulee toki enemmän matkaa Euraan, mutta toisilla lyhenee. Viikonloppupäivystyksestä oli yhteisenä mielipiteenämme se, että mikäli sitä aletaan järjestää vuoroviikoin Eurassa ja Säkylässä niin Säkylän vuorolla olisi ostopalvelu Harjavallassa meille nykyisille kiukaislaisille.

Samassa mielipidekirjoituksessa myös epäiltiin luovuttavan Satakunnan keskussairaalan palveluista, jolloin Porista siirryttäisiin Loimaalle. Tätä ei tule tapahtumaan, mikäli minulla siihen vain sananvaltaa on! Panelian keskustasta Loimaan keskustaan on 80 km. Lähde siinä sitten ajamaan yöllä päivystykseen, kun on hätä. Porissa oleva yöpäivystys tulee pitää ennallaan! Varsinkin, kun euralaisillakin on lyhyempi matka Poriin kuin Loimaalle...

Mutta siinä oma sanottavani asiaan.