Luin tänään tulleesta Alasatakunnasta mielipidekirjoituksen. Otsikko oli "Mielenosoitus" ja nimimerkkinä "Panelian poika."

Kirjoituksessa kuntaliitoksesta ja "kun mielipidettäni ei edes kysytty tässä liittymisasiassa" suivaantunut totesi kirjoittaja kuntalaisilla olevan kaksi mahdollisuutta osoittaa mieltään näissä kuntavaaleissa. Joko äänestää euralaisia ehdokkaita tai sitten jättää kokonaan äänestämättä. "Koska meistä tehtiin väkisin euralaisia."

Olen kirjoittajan kanssa samaa mieltä siinä, että kuntalaisille olisi pitänyt tiedottaa asiasta paremmin, kenties jopa kysyä kuntalaisten mielipidettä. Mutta nuo ehdotetut vaihtoehdot "mielenosoitukseen" ovat kovin kehnot. Tulevassa valtuustossa tarvitaan valtuutettuja joka puolelta, jotta saadaan tasapainoinen valtuusto, joka pystyy kehittämään uutta kuntaamme ja sen eri alueita tasapuolisesti. Ja jos jättää nyt äänestämättä, niin sen jälkeen on turha valittaa siitä, mihin suuntaan uusi kunta tulee lähtemään.

Äänestäkää, hyvät ihmiset! Jos haluatte osoittaa mieltänne kuntaliitoksen puolesta äänestäneitä valtuutettuja kohtaan, niin äänestäkää pienempiä puolueita. Tai äänestäkää jotakuta sellaista, joka ei valtuustossa ole ollut. Jälkimmäiseen pystyn muuten antamaan hyvän vihjeen...