Lueskelin Euran kunnan sivujen kysymys/vastaus osiota ja siellä ihmeteltiin, miksi Eurassa ei ole järjestetty biojätehuoltoa kerrostaloihin. Niin, miksi? Kysymys oli esitetty maaliskuussa, joten olisi siihen jo luullut saavan vastauksen.

Biohajoava jäte muodostaa merkittävän osan kotitalouksien jätteestä. Tämän vuoksi kunnan tulisikin järjestää kuntalaisille mahdollisuus jätteiden erittelyyn edes biojätteet/muut-systeemillä. Vielä parempi, jos saadaan paperi-, metalli-, biojäte-, lasi- ja kaatopaikkajätteeseen edes kerrostalojen asukkaille. Paneliassa on jo kierrätyspiste vanhan meijerin takana, jossa on omat astiat paperille, metallille, lasille ja pahville. Tämä ratkaisu palvelee mielestäni hyvin omakotitaloasukkaita.

Kunta voisi myös tukea omakotitaloissa asuvien kompostin hankintaa, jolloin jokainen saisi itse hoidettua biojätteensä alusta loppuun. Omassa taloudessani on kaksikin kompostia, jotka ovat kahden vuoden aikana nielleet kaiken omasta taloudestamme tulevan biojätteen. Ja mikäpä sitten olisi parempaa ja edullisempaa puutarhan lannoitetta kuin tuo kompostin tuote?

Mikäli kunta päätyy jossain vaiheessa siirtymään tuon piirun verran ympäristöystävällisempään suuntaan, niin palvelu tulee hankkia taholta, joka ei vain "kippaa kaikkia sitten samaan kasaan," vaan todella huolehtii oikeasta jätteenkäsittelystä.