No niin, valtuuston kesäloma on ohi ja taas aletaan rakentaa yhteistä tulevaisuutta. Tänään siis valtuuston kokous, siitä lisää illalla/huomenna.

Eilen olimme puolueen kokouksessa, varsinaiselta listalta ei juuri löytynyt huomautettavaa. Mutta aikaisemmin tehdystä valtuustoaloitteesta kyllä keskusteltiin. Kyseessähän on siis Panelian jäähallin viereen hankittavasta lisäalueesta (ns. Sonniaseman maat) ja siihen tehtävästä tekojääradasta.

Tällä hetkellä vastustusta tulee, niin Jantuselta kuin muiden puolueiden taholtakin, Vasemmistoliiton valtuustoryhmä puolestaan on yksimielisesti hankkeen takana. Vastustusta perustellaan niin kunnan heikolla taloudellisella tilalla (joka on, myönnettäköön, vähemmän  mairitteleva.) kuin saaduilla lausunnoillakin.

Taloudellisesta puolesta sen verran, että aion keskiviikkona pidettävässä aluetoimikunnan kokouksessa ottaa esille mahdollisuuden käyttää näitä porkkanarahoja alueen lunastamiseen ja tekojääradan rakentamiseen. Olisihan se selkeästi helpoimpia tapoja antaa nuorisolle muutakin tekemistä, kuin lehdissäkin esillä ollut "biodynaaminen viljely," jota puukirkon puolella on harrastettu.

Lausuntoja puolestaan pyydettiin halliyhtiöltä ja Panelian Raikkaalta. Valtuuston esityslistan perusteella sain sellaisen käsityksen, että molemmat suhtautuvat nuivasti asiaan. Mutta lausunnot olivat, kun niihin pääsi tutustumaan, positiivisia hankkeen suhteen. Ainoa negatiivinen puoli oli, ettei kummallakaan ole varaa osallistua rahallisesti. Rahan sijaan Raikas tarjosi kuitenkin talkooväkeä, joten ilmeisen mielellään urheilupuolella otettaisiin tekojään mahdollisuus.

Halliyhtiö puolestaan totesi jäähdytyslaitteiston kapasiteetin riittävän ulkojään jäähdyttämiseen, varsinkin kun kylmäkoneistoa tarvittaisiin vain avustamaan jäätä lämpimien kelien sattuessa kohdalle.

No. Asiasta enemmän, kunhan valtuuston kokous on käyty.